Moto Z4 – dvodnevna autonomija, Moto Mods i 5G opcija za $499

Motorola, Vijesti

Motorola je danas službeno predstavila novi Moto Z4 pametni telefon – direktnog nasljednika lanjskog Moto Z3 telefona. Donosi veliki 6.4-inčni AMOLED zaslon tankog okvira sa selfie kamerom u malom urezu na vrhu, 48MP kameru na leđima, podršku za Moto Mods dodatke i dvodnevnu autonomiju. Sve to u Americi će ponuditi za $499.

Moto Z4 i po vanjskom je izgledu logičan nasljednik Moto Z3 modela od lani. U neznatno veće gabarite, Motorola je stanjivanjem okvira uspjela nagurati još veći, ovaj put 6.4-inčni AMOLED zaslon u FHD+ rezoluciji. Format 19:9 sad prati mini notch, iz kojeg Z4 puca 21MP f/2.0 selfie kamerom. Sprijeda je i optički čitač otisaka, smješten ispod zaslonskog stakla

Na leđima umjesto lanjske dvostruke, Moto Z4 nosi samo jednu kameru ali valjda i vrijednu. Riječ je o onoj ovih dana jako popularnoj 48MP kameri, koja koristi sabijanje 4 piksela u 1 i snima 12MP fotke. Ovdje tu tehnologiju nazivaju Quad PIxel.

Uz to je opremljena objektivom otvora blende f/1.7 i optički je stabilizirana. Implementiran je i “Night Vision” režim snimanja fotografija u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja, a pandan je onome, što danas pod raznoraznim nazivima nudi konkurencija. 

Ispod stakla na leđima smjestili su se Snapdragon 675 s 4GB RAM-a i 128GB proširive podatkovne memorije i Adreno 608 grafikom. Iako to nije konfiguracija iz top segmenta, vjerujem da uz optimiziran softver, možemo očekivati odlične performanse.

Motorola se pohvalila i baterijom. Kapacitet je 3600mAh ali će po njima ponuditi dvodnevnu autonomiju, a puni se putem USB C porta s podrškom za 15W Motorolin Turbo Charge.

Otporna je na prskanje ali ne i uranjanje u vodu.

Na leđima nosi POGO pinove za priključivanje praktičnih Moto Mods dodataka, među kojima je i 5G Mod za nadolazeće 5G mreže. 

Ima NFC, a zadržava i standardni 3.5mm audio izlaz.

Dostupna će biti u Flash Grey i Frost White nijansama sive i bijele.

U SAD-u će se prodavati po cijeni od $499.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *