Nokia 2.2, Android Pie, cijena samo 99€

Nokia, Vijesti

HMD Global je nakon poduljeg zatišja predstavio novi telefon pod Nokia brandom. Nije riječ o ničemu spektakularnom, osim možda po cijeni koja je zaista niska. Naime, nova Nokia 2.2 prodavat će se po cijeni od tek €99.

Nokia 2.2 je već treća generacija Nokia 2 telefona. Donosi moderan dizajn i solidno prostran zaslon, dijagonale 5.7 inča. Za ovu lovu je teško očekivati više pa vas tek HD+ rezolucija ne bi trebala previše iznenaditi. 

U zubu na vrhu Nokia 2.2 ima 5MP selfie kameru, koju koristi i za Face Unlock otključavanje, a okvir zaslona ne izgleda predebelo pa uređaj izgleda atraktivno.

Na leđima, izrađenim od plastike, kao u ostalom i cijelo kućište, nalazi se 13MP f/2.0 kamera, koja kako tvrde zahvaljujući HDR-u snima odlične fotke i u zahtjevnim uvjetima. Isprobat ćemo, bude li prilike.

S obzirom na cijenu, ne čude ni skromne iznutrice. Nokia 2.2 pokretana je Mediatekovim Helio A22 čipom s četiri jezgre te 2/3GB RAM-a odnosno 16/32GB podatkovne memorije. Podržane su i microSD kartice.

Baterija kapaciteta 3000 mAh puni se putem micro USB porta. Na ovakav hardver, trebala bi ponuditi zavidnu autonomiju. 

Face Unlock je ovdje ujedno i jedni biometrijski oblik autorizacije, budući da nema čitača otisaka.

Uz povoljnu cijenu, adut joj je i Android One sa zajamčenim ažuriranjima.

U Europi će se prodavati po cijeni od €99 za osnovni model. 

Ima zainteresiranih ili mislite da je onim što nudi ipak nezanimljiva?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *