Preklopivi telefoni su stvarnost, ali ćemo malo pričekati

Vijesti

Već znamo da Motorola radi na preklopivom telefonu , koji navodno koristi poznato ime RAZR Fold. Sada izgleda da će se Sharp pridružiti ekipi, pa je danas predstavio svoj prototip uređaja.

Japanski proizvođač nudi oblik koji se preklapa kako bi otkrio jedan veliki zaslon, prema videozapisu OLED-info  (vidi video). Izgleda da će savijanje uređaja u potpunosti zaštititi zaslon od ogrebotina.

Međutim, Sharpov sklopivi telefon još uvijek ima notch, tako da se ne osjeća kao neki napredni futuristički koncept, ali zasigurno će imati svoje prednosti.

Japanska trgovina Mainichi kaže da Sharp koristi OLED tehnologiju (bez iznenađenja) i da je ekran prošao 300.000 testova. Za usporedbu, Samsung tvrdi da je Galaxy Fold prošao kroz 200.000 testova. Prema navodima trebalo bi da bude kvalitetan ekran da bi izdržao savijanje.

Donekle je razočaravajuće da će japanski proizvođač izbaciti komercijalni proizvod na tržište tek “za nekoliko godina”. To je prilično dugo vrijeme da se čeka kada se prvi foldovi uskoro pojavljuju na tržištu.

Huawei i Samsung namjeravaju objaviti svoje fold telefone u sljedećim mjesecima, a Motorola , Xiaomi i Oppo rade na svojim verzijama uređaja. Sharp radi prilično rizičan potez da pričeka sa svojom verzijom nekoliko godina, kada će drugi brendovi već biti na drugoj generaciji fold telefona.

Prototip možda neće biti mnogo zanimljiv potrošačima, budući da je Sharp proizvođač LCD zaslona. Tvrtka je tradicionalno bila proizvođač LCD-a, a zatim je samo prešla na proizvodnju mobilni OLED ekrana u listopadu 2018. Ovaj uređaj mogao bi signalizirati potencijalnim klijentima da je Sharp spreman za proizvodnju fold mobitela i fold ekrana.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *