Prvi problemi na Samsung Galaxy Fold uređajima

Samsung, Vijesti

Samsung je ubacio u petu brzinu kako bi na tržišta u komercijalnu prodaju prvi plasirao smartphone sa savitljivim zaslonom – Galaxy Fold, no to im se ovih dana vraća u glavu. Prvi recenzenti prijavljuju probleme sa tim njegovim savitljivim zaslonom već nakon dva dana korištenja. Samsung se oglasio.

Kako to obično biva, neki su američki mediji dobili prve testne primjerke skupocjenog i savitljivog Galaxya Fold i objavili dojmove, unboxinge, a neki i recenzije premda su ga koristili niti 48 sati. Neki među njima, i to prilično visokoprofilni mediji poput portala The Verge ili YouTubera MKBHD prijavili su probleme s unutarnjim, savitljivim zaslonom. Nekima se nešto napuhnulo, nekima je nešto puklo, a nekima cijela jedna strana zaslona više ne radi.

Samsung je reagirao i pokrenuo istragu, a preliminarni rezultati otkrivaju zajednički čimbenik u svim prijavljenim slučajevima. Naime, svi su ti recenzenti odlučili odlijepiti nekakav zaštitni sloj s tog unutarnjeg zaslona što prema riječima ekipe iz Samsunga nisu trebali/smjeli činiti.

Navodno je riječ o nekakvu zaštitnu sloju, koji taj plastični zaslon štiti od grebanja ali je valjda bitan i za opći strukturni integritet zaslona bez kojeg očito nastaju problemi. 

Iz Samsunga poručuju kako će se potruditi da kupcima Galaxya Fold bite posve jasno da se taj sloj zaslona ne smije skidati. 

Zašto to nije bilo jasno ovim prvim recenzentima i izgleda li to doista kao zaštitna folija, koju treba odlijepiti, vjerojatno će se otkriti u danima koji predstoje.

Samsung zasad nema namjeru odgađati službeni početak prodaje u Americi zakazan za 26.4.

Dotad budite u blizini, priču o Galaxyu Fold ćemo naravno, pratiti i dalje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *