Recenzija: Huawei Mate 20 X gaming smartfon

Huawei, Recenzije, Vijesti

Huawei Mate 20 X

Huawei-jev 7,2-inčni phablet je svestrano medijsko čudovište, njegove reklamirane karakteristike za igre dolaze do izražaja.

Pozitivno

  • Ogroman 7,2-inčni zaslon
  • trajanje baterije od 1-2 dana
  • Pametna stražnja kamera

Negativno

  • Srednje performanse i značajke igranja
  • Karakteristična memorijska kartica 
  • Prosječan selfie kamera

Telefoni za igranje trpe neku krizu identiteta.

S jedne strane, imate telefone kao što su Asus ROG Phone i Nubia Red Magic Mars – uređaji koji su napravljeni da izgledaju, da se doživljavaju i igra se kao na ručna konzoli.

S druge strane, tu je tradicionalni Android flagship koji je polako počeo usvajati nekoliko značajki usmjerenih na igre, kao što su optimizacija modela Unity i sustav hlađenja na Samsung Galaxy S10.

Dizajn

OnePlus6-lijevo,Huawei 20X-u sredini, Pixel 3XL-desno

Veliki telefoni nisu ništa novo, ali Notesi, Plusevi, XLovi i Maxovi nemogu se porediti Huaweijevom gigantu. Visini od 174,6 mm i širini od 85,4 mm, Mate 20 X spada u skupinu phableta i telefona većih dimenzija.

Mate 20 X odmah me podsjetio na super-super veličine telefona prošlih godina, kao što su Sony Xperia Z Ultra , Samsung Galaxy W i Huawei MediaPad X2 . Najrelevantnija moderna usporedba je Honor Note 10 .

Veliki su problemi s nošenjem mobilnog telefona koji je ogroman.

Kao i kod Note 10, Mate 20 X koristi od Huawei dizajn FullView zaslon, ​​koji smanjuje količinu redundantnog prostora okna i maksimizira nekretnine na zaslonu – i dopustite mi da vam kažem, tu je mnogo zaslona za igru.

Čini se malo suvišnim kritizirati telefon čija je egzistencija u osnovi definirana njegovom ogromnom konstrukcijom, ali postoje praktične brige kada se nosi mobilni telefon koji je ogroman.

Jednostavna je činjenica da je Mate 20 X pametni telefon s dvije ruke. Ako možete prebaciti telefon u pravi položaj, oni s većim rukama samo će se uhvatiti u koštac slanjem kratke poruke ili pritiskom na tipku za povratak jednim palcem. Ali, ako niste ET ili Freddy Krueger, ne postoji način da dođete do trake obavijesti bez crtanja na drugom dlanu. Huawei je dodao jedan ručni način sučelja za borbu protiv ovog problema, ali to zahtijeva nekoliko dodatnih gesta samo za izvođenje jednostavnih radnji.

Usko je prošao test džepa kad sam nosio traperice, ali džepovi u kaputu i torbi nisu mogli sadržavati čistu masu Mate 20 X bez izlaganja okvira i dijela zaslona.

Za razliku od drugih proizvoda koji nespretno pokušavaju privući ljubitelje igrica, ne postoje pulsirajuće LED trake, šareni naglasci ili užaren logotip. Umjesto toga, Mate 20 X je gotovo identična replika Mate 20 samo s napuhanim dimenzijama. Ima isti kvadratni modul kamere koji razdvaja, “waterdrop” notch, stražnji senzor otiska prsta, pa čak i isti crveni gumb s crvenim naglaskom.

Telefon je iznenađujuće tanak u odnosu na ukupnu veličinu na nešto više od 8,2 mm. Iako je puno teži od vašeg redovitog telefonskog telefona na 232g (za usporedbu, Mate 20 teži 188g), raspodjela težine je prilično ujednačena, tako da se neće naprezati ruku.

Tome pridonosi zakrivljeno staklo i suženi aluminijski okvir, iako nema bijega, to je nevjerojatno sklizak kupac, čak i unatoč urezanim dijagonalnim linijama na stražnjoj ploči. Imao sam sličnu zabrinutost s Mate 20 Pro , ali ta glatka, sjajna završna obrada u kombinaciji s dodatnom veličinom i težinom Mate 20 X opasna je kombinacija.

Mate 20 X ima utor za dual-SIM na lijevoj strani i gumb za napajanje i tipku za kontrolu glasnoće na desnoj strani. Na dnu je USB Type-C priključak i zvučnik, koji se pridružuje drugom zvučniku na vrhu telefona pored IR i 3,5 mm priključak za slušalice .

Displej


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *